Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te deprem bölgesinde incelemelerde bulundu
REKLAM ALANI
10.02.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te deprem bölgesinde incelemelerde bulundu
.2023

 

 

 

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te deprem bölgesinde incelemelerde bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’te incelemelerde bulundu ve arama kurtarma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep kent merkezinde depremzedeler için Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından kurulan çadır kentteki vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Açıklamasına; Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan tarihin en büyük deprem felaketinde Gaziantep’in de yıkıma uğradığını belirterek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün depremin merkezi Kahramanmaraş, sonrasında Hatay ve Adana olmak üzere bazı il ve ilçeleri ziyaret ettiğini hatırlattı.

 

 

 

“DEVLET OLARAK TÜM KURUMLARIMIZLA SAHADAYIZ”

Son tespitlere göre depremin yol açtığı yıkımda hayatını kaybeden vatandaşların sayısının toplamda 14 bin 14’e ulaştığını ve yaralıların sayısının ise 63 bin 794 olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkaz kaldırma çalışmalarının yoğun bir gayretle devam ettiğini, yıkılan bina sayısının 6444 olarak belirlendiğini duyurdu.

Gaziantep’te 944 binanın yıkıldığını, 1415 vatandaşın vefat ettiğini ve 10 bin 395 vatandaşın ise yaralandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradan bir kez daha depremin etkilediği şehirlerimizin tamamındaki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum. Hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Deprem anından itibaren devlet olarak tüm kurumlarımızla sahadayız. Enkaz kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. Bu arada, Çevre Şehircilik Bakanlığımız olarak hedefimiz bir yıl içerisinde yıkılan binalara konutlarımızı zemin artı üç dört olmak üzere inşallah inşa etmek ve bunun yanında da yapılacak olan hasar tespitle birlikte şu anda geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10’ar bin lira nakdi yardım yapacağız. Bu nakdi yardımla bu geçiş sürecini en azından sıkıntıları biraz olsun hafifletmiş olalım istiyoruz. Tabii bir taraftan konteyner çalışmalarımız, diğer taraftan yurt dışından gelecek konteynerlarımız var, onların gemi bulma-arama çalışmalarını belli bir yere ulaştırdık ve gelecek konteynerları da yine bu 10 ilimize dağıtacağız. Yine bunun yanında karavan çalışmalarını devam ettiriyoruz. Bazı bölgelerde de karavanlarla yine sıkıntıda olan vatandaşlarımızın bu sıkıntılarını gidermenin gayreti içerisinde olacağız.”

 

 

 

“SÜRECİ SİYASİ İSTİSMARA DÖNÜŞTÜRENLER VAR”

“Bu arada süreci ne yazık ki siyasi istismara dönüştürenler var” sözleriyle açıklamasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu istismara benim vatandaşım, benim halkım asla prim vermeyecektir. Kaldı ki bugün inşallah olağanüstü hâl ile ilgili Meclisimizde Olağanüstü Hâl Kanunu’nun üç ay süreyle ilanını yapacağız. Cumhurbaşkanı olarak ben şu anda adımı attım ve Resmî Gazete’de yayınlandı, bugün Meclis’te yapılacak olan oylamayla birlikte de olağanüstü hâl yürürlüğe girmiş olacak. Bu ne getirecek? Bu, Türkiye’de bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden, tüm tefecilere, fitne gruplarına, fesat gruplarına karşı olağanüstü hal ile müdahale etme imkânını devlete vermiş olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bazı yerlerde yaşanan yağmalama olaylarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL ile devletin bunlara daha etkin müdahale imkânını yakalayacağını söyledi.

Basın mensuplarına ve halka gösterdikleri hassasiyet, yardım ve desteklerinden ötürü teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiç endişe etmeyin. Biz bugüne kadar Van’da o devasa depremi nasıl atlattıysak, Bingöl’de nasıl atlattıysak, Malatya’da, Elazığ’da o malum depremleri nasıl atlattıysak, bütün bunların yanında İzmir’deki malum felaketi nasıl atlatıp orada da binaları süratle yaparak sahiplerine nasıl teslim ettiysek, aynı şekilde hiç ümitsiz olmayın bu 10 ilimizde de süratle bunu yapacak ve konutları sahiplerine inşallah teslim edeceğiz” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Tüm Haberler

 

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/142866/cumhurbaskani-erdogan-gaziantep-te-deprem-bolgesinde-incelemelerde-bulundu

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish