Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karadeniz Kültür Derneği’nin düzenlediği yemeğe katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karadeniz Kültür Derneği’nin düzenlediği yemeğe katıldı
REKLAM ALANI
19.09.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karadeniz Kültür Derneği’nin düzenlediği yemeğe katıldı

.2023

 

 

 

Türkiye Cumhuriyeti iki devletli çözüm siyasetimizin tamamen arkasındadır
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karadeniz Kültür Derneği’nin düzenlediği yemeğe katıldı. Yemekte Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ve Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek yer aldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yemekte yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletlerin (BM) 78. Genel Kurulu nedeniyle temaslarda bulunmak üzere Pazar günü New York’a gideceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta iki eşit egemen devlet temelinde bir antlaşma istediklerini belirterek, Anavatan ve Garantör ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin de bu siyasetin tamamen arkasında olduğunu vurguladı.

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, iki yıl öncesine kadar federal temelde bir antlaşma istendiğini ancak bu durumun; tek egemenlik, tek toplum ve Avrupa Birliği (AB) içerisinde serbest yerleşim olduğuna dikkat çekti.

AB’ye tek taraflı üye olan Kıbrıs Rum tarafının, Yunanistan ile birlikte hareket ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin AB’ye üye olmamasından dolayı Kıbrıs Türk tarafıyla Türkiye arasındaki bağların kopmasına neden olacağına işaret etti.

BM 77. Genel Kurulu’nda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dünya tarafından Kıbrıs Türkleri’ne uygulanan haksız ambargoların bir zulüme dönüştüğü ve tanınma çağrısı yapmasının ardından KKTC’nin, Türk Devletler Teşkilatı’na gözlemci üye olduğunu kaydetti.

Aşama aşama KKTC’nin zeminin güçlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Akdeniz’de bir Türk devleti olarak KKTC ile Türk devletlerinin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden işbirlikleri yapmaya başladığını vurguladı.

 

 

 

Amerika Birleşik Devletleri’ne yarın gidecek olmasından dolayı, Karadeniz Kültür Derneği’nin düzenlediği Geleneksel Yayla Şenliği’ne bu yıl katılamayacağını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, etkinliği düzenleyenleri ve katkı koyanları tebrik ederek, başarılar diledi.

 

 

 

 

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise Kıbrıs Davasını Türk Milletinin milli bir dava olarak görmeye devam edeceğini ifade ederek, Kıbrıs Türk Toplumu Lideri merhum Dr. Fazıl Küçük ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da ortaya koyduğu mücadeleleri Türk halkının çok iyi bildiğini söyledi.

 

 

 

KKTC’nin bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdüreceğine işaret eden Belediye Başkanı Genç, Türk Devletleri’nin de bu mücadelenin arkasında duracağını vurguladı.

 

 

Ahmet Metin Genç, KKTC’nin, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olmasının ardından çeşitli girişimler soncu Rusya, Azerbaycan ve Pakistan’dan da somut adımlar beklediğini ifade etti.

 

 

 

 

Ahmet Metin Genç, Geleneksel Yayla Şenliği’nin kültürel bir etkinlik olmanın yanında milli mücadeleye bir katkı koyacağını da belirtti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-karadeniz-kultur-derneginin-duzenledigi-yemege-katildi-11493

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish