Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’ÇOCUKLARIMIZI SPORA YÖNLENDİRELİM’’

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’ÇOCUKLARIMIZI SPORA YÖNLENDİRELİM’’
REKLAM ALANI
08.07.2023
A+
A-

BÜLTEN NO : 359
TARİH : 07.07.2023
HABER BAŞLIĞI : BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’ÇOCUKLARIMIZI SPORA YÖNLENDİRELİM’’

 

 

 

 

 

 

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı Futbol Okullarıyla birlikte günde 100 bin çocuk spor yapıyor. Okulların tatile girmesiyle birlikte Futbol okullarına yoğun ilgi gösteren Şanlıurfalı çocuklara antrenörler eşliğinde spor eğitimi veriliyor.

20,9 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en genç nüfus oranına sahip olan Şanlıurfa’da çocuklar yaz tatillerini spor yaparak değerlendiriyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla Futbol okulu ve spor salonları sayısını her geçen gün artırıyor.

10 Futbol Okulu, 2 Kaleci Departmanı, 20 Gençlik Merkezi ve 49 Salon merkezinin yer aldığı Şanlıurfa’da gençler sporla tanışıyor. Spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Şanlıurfa’da profesyonel futbolcuların yetişmesi için alt yapıya ağırlık veren antrenörler çocuklara futbol eğitimi veriyor.

Okulların kapanmasıyla çocukların yoğun ilgi gösterdiği Futbol Okullarında günde 100 bin çocuk yararlanıyor. Forma, spor ayakkabısı ve futbol malzemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan çocuklar günün büyük bir bölümünü spor yaparak geçiriyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 2 kaleci hocası olmak üzere 18 antrenör ile sürdürülen Futbol Okullarındaki çocuklarla bir geldi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’ÇOCUKLARIMIZ SPORLA BULUŞUYOR’’

Kentte çocuklara yönelik spor salonlarını hizmete açtıklarını ve geleceğin sporcularının Futbol Okullarında yetişeceğini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Şanlıurfa genç bir nüfusa sahip ilimizdir. Gençlerimizle ilgilenmek zorundayız. Her bir gencimizin fiziği, kabiliyeti, yeteneği ayrı bir branşa müsait olabiliyor. Bunun içinde spor konusunda çok branşlar açtık, birçok branşlarda farklı faaliyetler gösteriyoruz. Şimdi burada çocuklarımız futbol oynuyorlar. 10 tane futbol okulumuz var, 2 tane kaleci departmanımız var, 20 tane gençlik merkezimiz var, 49 tane salon sporu yerlerimizi açtık. Salon sporlarımız var. Yine 16 tane yüzme havuzumuz var. İşte bütün bu alanlarda faaliyet gösterdiğimizde yaklaşık günde 100 bine yakın gencimizi sporla buluşturuyoruz. Bu gençlerimizi sahalarda, spor salonlarında veya kütüphanelerde böyle gayret içerisinde çalışma içerisinde görmek bizleri mutlu ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımıza alternatifler sunuyoruz. Ulusal ve uluslararası şampiyonlar, madalyalar aldık ve almaya devam ediyoruz. Çocuklarımız birçok ünlü bir futbolcunun yerini almak için bu sahalardalar. Geleceğin Ronaldo’su olacağım, Abdülkerim’i olacağım diyorlar. Bunların her birisi kafasında kendine bir yer biçmiş ve Süper ligde bir takım belirlemiş. Hedeflerini koymuşlar. İnsan hedefini koyarsa bu hedefin önünde kimse durabilir mi işte Şanlıurfalı gençlerimizde hedeflerini koymuşlar. Gelecekte onları çok büyük kulüplerde çok büyük isimler olarak görmemiz münkün. Bununla birlikte bizi en çok mutlu eden çocuklarımızın buralarda olmasıdır, başka yerlerde olmamasıdır. Şu yaz tatilinde güzel değerlendirmesidir. Annelerinin, babalarının onlara umutla bakmasıdır, mutlulukla bakmasıdır, güler yüzle bakmasıdır, işte benim çocuğum budur’’ diye konuştu.

Öğrenciler ise hedeflerinin profesyonel takımlarda oynamak olduğunu söylediler.

 

VİDEO LİNKİ:

 

 

 

 

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı
Tel:0 (414) 318 51 00 Dahili (1606)-(1605)
[email protected]

İnternet Siteleri için FLV uzantılı Görüntü linki :
https://www.youtube.com/sanliurfabld
Basın Bültenlerinin videoları İçin ftp adresi : ftp://ftp.sanliurfa.bel.tr/ortak
Kullanıcı Adı : basinftp
Şifre : basin63

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish