Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet Başkanı, Başsavcı Berik Asylov’u kabul etti

Devlet Başkanı, Başsavcı Berik Asylov’u kabul etti
REKLAM ALANI
14.11.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet Başkanı, Başsavcı Berik Asylov’u kabul etti

13 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev’e ülkedeki hukuk ve düzenin durumu ile denetim otoritesinin öncelikli alanlardaki faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

 

 

 

 

Berik Asylov, yasa dışı olarak edinilen varlıkların iadesine yönelik alınan tedbirleri ve yeni oluşturulan ihtisas komitesinin faaliyetlerini anlattı. Komitenin, yurtdışına aktarılan varlıkları araştırmak ve yasa dışı planları ortaya çıkarmak için yapay zekayı kullanan BT teknolojilerini kullanacağı kaydedildi.

 

 

 

 

Önemli yatırım projelerinin desteklenmesine yönelik çalışmalar hakkında Devlet Başkanına bilgi sunuldu. Dışişleri Bakanlığı, NC Kazakh-Invest JSC, NCE Atameken ve İş Ombudsmanı temsilcilerinin katılımıyla özel bir Bakanlıklar Arası Komisyon, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik öncelikli önlemler geliştirdi. 900’den fazla yatırım projesi savcıların takibine alındı. 41 yatırımcının sorunları çözüldü.

Yatırım güvenliği garantilerini artırmak için, bir yatırım projesinin uygulanmasına ilişkin tüm süreçlerin gerçek zamanlı izlenmesine ve ayrıca devlet kurumlarının iş ile ilgili önemli kararlarının savcı ile koordinasyonuna olanak tanıyan dijital çözümlerin tanıtılması önerildi.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev’e ayrıca üç kademeli model çerçevesinde girişimcilere yönelik cezai soruşturmaların 3 kat azaltıldığı (614’ten 204’e) bilgisi verildi . Genel olarak ülke genelinde 1041 kişi haksız yere suç yörüngesine dahil edilmedi, anayasal hak ihlallerinin sayısı %29 azaldı (310’dan 222’ye).

 

 

 

Ayrıca Cumhurbaşkanına işkenceyle mücadeleye yönelik tedbirler konusunda bilgi verildi. Bunların önlenmesi amacıyla 54 ıslahevinde 29 bin video kamera kurulurken, tutukluların işkence şikâyeti sayısı 94’ten 17’ye düştü.

Başsavcı ayrıca kamuoyunun tepkisine neden olan suçlara ilişkin cezai soruşturmaların ilerlemesine ilişkin bir rapor sundu.

 

 

 

 

Belirlenen konuların yanı sıra uluslararası işbirliğine yönelik çalışmaların sonuçları da açıklandı. Özellikle bu yıl ciddi ve özellikle ağır suçlar işlemekle suçlanan 40 kişi yurt dışından iade edildi. Toplamda Kazakistan 34 yabancı ülke ile ceza hukuku alanında 73 anlaşma imzalamıştır.

Devlet başkanı, ülke yaşamının her alanında hukukun üstünlüğünü güçlendirme ihtiyacına dikkat çekti.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-generalnogo-prokurora-berika-asylova-13105156

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish