Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiliz yazar Jennifer Vardy tarafından kaleme alınan ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hayatını konu alan “A Cry for Justice” isimli biyografi kitabının Girne’de gerçekleşen tanıtım etkinliğine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiliz yazar Jennifer Vardy tarafından kaleme alınan ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hayatını konu alan “A Cry for Justice” isimli biyografi kitabının Girne’de gerçekleşen tanıtım etkinliğine katıldı
REKLAM ALANI
09.05.2023
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiliz yazar Jennifer Vardy tarafından kaleme alınan ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hayatını konu alan “A Cry for Justice” isimli biyografi kitabının Girne’de gerçekleşen tanıtım etkinliğine katıldı
08.05.2023

“Uluslararası topluma verdiğimiz mesajda, yan yana yaşama hakkımızın olduğunu ve egemen eşitliğin bu adadaki önemini dile getiriyoruz”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar etkinlikte yaptığı konuşmada, hayatını kaleme alan İngiliz yazar Jennifer Vardy’e ve katkılarından dolayı Erdem Erginel ile Taner Erginel’e içten teşekkürlerini sundu. Vardy’nin büyük emek harcayarak ortaya koyduğu kitabı yazarken kendisine ve ilkelerine inandığı için de ayrıca teşekkür eden Cumhurbaşkanı, İngiltere’de bulunduğu dönem de dahil olmak üzere yaşamı boyunca KKTC ve Kıbrıs Türk halkı için elinden geleni yapmaya çalıştığını kaydetti. İngiliz kültürünü bilen biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, İngilizlerin KKTC’de her zaman hoş karşılandığını ve davamızı savunurken bize güç verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, kitapta 1960 öncesinde adada yaşananlara da yer verildiğine işaret ederek eşitlik ilkesinde olması gerektiği halde Kıbrıs Türklerinin Kıbrıs Cumhuriyeti’nden dışlandıklarını ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin sadece Kıbrıslı Rumlara aitmiş gibi hareket edildiğini anlattı. 1974’te Türk askerinin barışı sağlamak için adaya gelmesiyle Kıbrıs Türk halkının ayrı devlet sahibi olduğuna değindi.

Kıbrıs Adası’nda egemen eşitlik temelinde yan yana yaşayan ve birbirine saygı duyan iki komşu devlet siyasetini tüm dünyaya ifade ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türk askerinin varlığının Kıbrıs Türk halkının güvenliği ve bölgenin istikrarı bakımından önemine işaret etti. Cumhurbaşkanı Tatar, mütekabiliyete önem verilmesi gerektiğini kaydederek Kıbrıs Türklerinin yıllarca İngiliz Milletler Topluluğu’nun bir parçası olduğuna ancak Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesine ve Kral III. Charles’ın taç giyme törenine davet edilmediğine, Rum liderin ise tüm Kıbrıs’ı temsilen katılmasının adil olmadığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Tatar, asla pes etmeyeceklerini ve gelecek nesiller için daha adil ilişkiler kurulmasını sağlamak için çabalamaya devam edeceklerini vurguladı.
“Uluslararası topluma verdiğimiz mesajda, yan yana yaşama hakkımızın olduğunu ve egemen eşitliğin bu adadaki önemini dile getiriyoruz” diyen Cumhurbaşkanı, uluslararası hukuka göre ayrı dil, din ve tarihi olan Kıbrıslı Türklerin en az Kıbrıslı Rumlar kadar eşit egemenlik hakkına sahip olduğunu kaydetti.
Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliğinin kabulü sonrası resmi müzakerelere başlayabileceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, uluslararası tanınmamanın getirdiği sorunlar arasında direkt uçuşların yapılamaması geldiğini söyledi.
KKTC’de turizm ve yükseköğretimin gün geçtikçe gelişmekte olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, pek çok ülkeden gelenlerin ülkemize yatırım yaptığını ve KKTC’de yaşamayı tercih etmekte olduğuna da dikkat çekti.
İngiliz yazar Jennifer Vardy, Cumhurbaşkanı Tatar’ın çalışkanlığı ve savunduğu siyasetinden çok etkilendiğini ve ilham aldığını ifade ederek KKTC ve Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olan bir siyasetçi olduğunu belirtti.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-ingiliz-yazar-jennifer-vardy-tarafindan-kaleme-alinan-11016

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish