Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Temel görevimiz, halkın yüksek güvenini haklı çıkarmak, elde edilen başarıları yeni, daha da önemli sonuçlarla güçlendirmektir.

Temel görevimiz, halkın yüksek güvenini haklı çıkarmak, elde edilen başarıları yeni, daha da önemli sonuçlarla güçlendirmektir.
REKLAM ALANI
18.07.2023
A+
A-

 

 

 

 

Temel görevimiz, halkın yüksek güvenini haklı çıkarmak, elde edilen başarıları yeni, daha da önemli sonuçlarla güçlendirmektir.

 

 

 

 

/2023

Verim

Özbekistan Cumhuriyeti’nin yeni seçilen Cumhurbaşkanı

Açılış töreninde Shavkat Mirziyoyev

Âli Meclis’in kamaralarının ortak toplantısında görevde

 

 

 

 

 

Sevgili yurttaşlar!

Senatonun değerli üyeleri!

Yasama Meclisi Üyeleri!

Yabancı diplomatik birliklerin temsilcileri!

Bayanlar ve Baylar!

Bu tarihi, heyecanlı anlarda, her şeyden önce, bir kez daha, içtenlikle, tüm kalbimle, bana büyük güven gösteren ve beni Özbekistan Cumhurbaşkanlığı görevine seçen tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.

Sevgili Anavatanımızın ve bağımsızlığımızın sembollerine – Özbekistan Cumhuriyeti’nin devlet bayrağı, marşı ve amblemi ile bana verilen Cumhurbaşkanının Yüce İşareti ve Sancağına saygılarımı sunuyorum.

Sevgili arkadaşlar!

Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmemi, insan hak ve özgürlüklerini, halkın çıkarlarını güvence altına alma politikamızın yüksek bir takdiri olarak görüyorum.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri, ülkemizin güncellenen Anayasası temelinde yapıldı ve bu onlara gerçek bir halk ruhu verdi. Bu seçimlerde halkımızın iradesini özgürce ifade ederek Yeni Özbekistan’a oy verdiğini söylemek için her türlü nedenimiz var.

Ülke için çok önemli, kader niteliğindeki bu siyasi olay, halkımızla birlikte seçtiğimiz ve uyguladığımız ulusal kalkınma rotasının doğruluğunu bir kez daha teyit etti.

Seçimlere 15 uluslararası kuruluştan 466 temsilci ve 47 yabancı devletten 331 temsilci uluslararası gözlemci olarak katıldı. Seçim süreci yerli ve yabancı 1.400 gazeteci tarafından detaylı olarak anlatıldı.

Tüm süreçler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve Bağımsız Devletler Topluluğu Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu’nun uzun vadeli misyonları tarafından doğrudan gözlemlendi.

Bağımsız Devletler Topluluğu Parlamentolar Arası Asamblesi, Şangay İşbirliği Teşkilatı, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Türk Devletleri Teşkilatı da gözlemci gönderdi. Bütün bunlar, uluslararası toplumun ülkede yapılan seçimlere büyük ilgisinin olduğunu gösteriyor.

Yerli ve yabancı gözlemciler, seçimlerin ulusal seçim mevzuatına ve genel kabul görmüş uluslararası standartlara uygun olarak, özgürlük ve demokrasi, sağlıklı rekabet ve siyasi mücadele ortamında, açıklık ve şeffaflık ruhu içinde yapıldığını kaydetti. Bu, elbette hepimizi daha da birleştiriyor, gücümüze ve yeteneklerimize olan güveni ve Anavatan’a karşı sorumluluğumuzu artırıyor.

Ciddi törenin sevgili katılımcıları!

Asil ve cömert halkımızın bana bir kez daha güven duymasının, bana Anavatan’ın kaderi için sorumluluk alma fırsatı verdiğinin derin farkındalığı, beni sınırsız bir gururla dolduruyor.

Aynı zamanda, bugün Özbekistan’ın bağımsızlığını, 36 milyondan fazla insanımızın barışçıl ve müreffeh yaşamını sağlamak için ne kadar büyük bir kişisel sorumluluk üstlendiğimi tüm kalbimle, tüm ruhumla hissediyorum.

Bu yüksek güven için çok uluslu, cesur ve bilge insanlarımızın önünde bir evlat sevgisi ve özveriyle eğiliyorum.

Adaylığımı gösteren ve seçim kampanyasında ana desteğim olan Özbekistan Liberal Demokrat Parti Girişimciler ve İşadamları Hareketi üyelerine ve aktivistlerine, seçimi kazanan Milli Tiklanish Demokrat Parti temsilcilerine en içten şükranlarımı sunuyorum. bizimle dayanışma içindeydi ve adaylığımı destekledi, tüm destekçilerime ve sırdaşlarıma.

Sosyal Demokrat Parti adayı Adolat Robakhon Makhmudova, Özbekistan Halkların Demokratik Partisi adayı Ulugbek Inoyatov, Özbekistan Ekoloji Partisi adayı Abdushukur Khamzaev’e özel şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.

Elbette farklı siyasi partilere mensup olabilir, farklı fikir ve görüşleri destekleyebiliriz. Demokrasinin gerçek özü budur. Ancak Özbekistan vatandaşları olarak hepimizin ortak bir amacı var. Hepimiz Anavatan ve halkın çıkarları için birleştik.

Bu nedenle bundan sonraki faaliyetlerimizde partilerin seçim programlarında yer alan önemli fikirleri ve pratik önerileri mutlaka dikkate alacağız. Halkımızın aziz rüyası olan Yeni Özbekistan’ın inşası olan ortak büyük bir hedefe ulaşmak için hepimiz daha da yakınlaşacağız ve birlikte çalışacağız.

Sevgili yurttaşlar!

Bugün, bu kutsal törende, Karakalpakistan Cumhuriyeti, Taşkent bölgeleri ve şehri seçmenlerine, tüm ilçe ve şehir, köy ve köy sakinlerine, mahalla aktivistlerine, vicdanla hizmet eden sivil kurum temsilcilerine içten şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizde barışın, dostluğun ve uyumun güçlenmesinin sebebi, ülkemizin saygıdeğer gazileri, toplumumuzun kalkınmasına büyük katkı sağlayan sevgili kadınlarımız, geleceğin yaratıcıları olan gençlerimiz, yurt dışında okuyan ve çalışan tüm yurttaşlarımızdır.

Endüstriyel ve sosyal alanda özverili bir şekilde çalışan işçi ve çalışanlara, girişimcilere, çiftçilere ve inşaatçılara, ilgili öğretmenlere ve akıl hocalarına, bilim ve kültür temsilcilerine, saygın dini şahsiyetlere, kendilerini korumaya ve güçlendirmeye adamış sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın sağlığına, yiğit askeri personelimize, önemli ve onurlu görevlerini ifa eden Vatan Savunucularına, vatan bayrağını uluslararası arenalarda yükselten sporcularımıza.

Merkez Seçim Komisyonu üyelerine, ilçe ve ilçe seçim komisyonlarına, yerel khokimiyat çalışanlarına, yurtdışındaki büyükelçi ve diplomatik misyon çalışanlarına, seçim süreçlerine katılan yerli ve yabancı gözlemcilere, medya temsilcilerine, gazetecilere ve blogcular.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmemi yürekten tebrik eden ülkemizin tüm vatandaşlarına, yabancı devletlerin ve uluslararası kuruluşların başkanlarına, siyasi ve kamuya mal olmuş kişilere derin saygılarımı sunuyorum.

Sevgili yurttaşlar!

Halkın bize duyduğu güven, hepimizden – milletvekilleri ve senatörlerden, bakanlardan ve khokimlerden, devlet ve devlet dışı kuruluşlardan, her bir yurttaşımızdan – eskisinden daha fazla çaba, kararlılık ve işte özveri gerektiriyor.

Önümüzdeki dönem Özbekistan için siyasi, sosyo-ekonomik, kültürel ve insani alanlarda derin, dönüm noktaları ve büyük dönüşümlerin olduğu bir dönem olacaktır. Dünün sonuçları, dünün vizyonu ve kriterleri tarihte kaldı.

Yeni zamanın yeni fikirlere ve girişimlere, yeni sonuçlara ihtiyacı var. Bugün girmekte olduğumuz gelişme aşamamız ancak bu şekilde gerçekten yeni bir çağ haline gelecektir.

Dünyanın ne kadar hızlı değiştiğini kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Küresel ölçekte koca bir tarihi dönem sona eriyor. Aynı zamanda öngörülemeyen süreçlerle çok zorlu yeni bir dönem başlıyor.

Farklı bölgelerde devam eden silahlı çatışmalar, küresel barış ve huzuru ciddi şekilde baltalamaktadır. Bu tür çatışmalar ve şiddetli rekabet, ticaret ve yatırım akışlarını, mal ve hizmetlerin dolaşımını bozar ve gıda ve enerji güvenliği konusunda yeni sorunlar yaratır.

Küresel iklim değişikliği ve su da dahil olmak üzere doğal kaynakların artan kıtlığı da sürdürülebilir kalkınma üzerinde güçlü bir olumsuz etkiye sahiptir.

Böylesine zor ve rahatsız edici bir ortamda, ülkemizin halkımızın çıkarlarını karşılayan etkin bir iç ve dış politika gerçekleştirmesi için tek doğru yolu net bir şekilde belirlemeli ve uygulamada bu yolu kararlılıkla takip etmeliyiz.

Reformların etkinliğini ve tutarlılığını sağlamak için önümüze çıkabilecek tüm zorlukları, engelleri ve tuzakları dikkate almalı ve kalkınmamızdan ödün vermeden bunları aşmak için önlemler almalıyız.

Hepimiz geleceğe güvenle bakmalı, gücümüzü ve yeteneklerimizi önümüze çıkan görevleri çözmeye odaklamalı, halkımızın beklediği ve zamanın gerektirdiği yeni fikirleri ve girişimleri ortaya koymalıyız.

Özbekistan’ın dünyadaki rolünü ve otoritesini daha da güçlendirmek için geçmişten, tarihimizden, yapılan hatalardan ve eksikliklerden gerekli sonuçları çıkarmalıyız, Anavatanımızın şeref ve şanını değerli ve cesurca savunmalıyız.

Nitekim günümüzün kıyasıya rekabet dünyasında dünün kriterlerine ve yaklaşımlarına bağlı kalarak ilerlemek mümkün değil. Bugünün dünyası dünün dünyası değil.

Her fırsatı akıllıca kullanmalı, her sorunu bilimsel bir yaklaşımla çözmeli, çeşitli imtihanların üstesinden gelmeli, insanlarla istişare etmeli, dengeli hareket etmeliyiz.

Parlamento, hükümet, bakanlıklar ve departmanlar, yerel khokimiyatlar, tüm bu faktörleri dikkate alarak sonraki faaliyetlerini düzenlemelidir.

Artık her alanda ve sektörde çalışma yöntemleri değişmeli, etkinliği artmalıdır.

Seçimin hemen ertesi günü hedeflerimize ulaşmak için kararlı adımlar atmaya başladık. Sonuçta hayat durmuyor. İçinde bulunduğumuz zaman, bizi hızlı hareket etmeye, eğrinin ilerisinde olmaya teşvik ediyor.

“Seçimler bitti, güç seferberliği bitti” diyenler yanılıyor. Gerçek seferberlik şimdi başlıyor. Söyleyin bana, halkın desteğini almış büyük planları ve programları bizim için biz değilsek kim yürütecek?

Önümüzdeki yedi yıl için belirlenen stratejik hedeflere ulaşmak için tüm güce ve yeteneklere sahibiz.

Halkımızın gücüne, bilgimize, tecrübemize ve entelektüel potansiyelimize güvenerek, devam eden reformların hızını ve etkinliğini daha da artıracağız. Ne kadar zor olursa olsun, seçilen yoldan sapmayacağız.

Bugünden itibaren “Her gün bir fırsattır, her gün geleceğin temelidir” ilkesi hayatımızın kuralı, her liderin, tüm milletvekillerinin, bakanların ve yöneticilerin günlük faaliyetlerinin programı olmalıdır.

Sevgili milletvekilleri ve senatörler!

Güncellenen Anayasa’da yer alan öncelikli görevlerin yerine getirilmesi, gelecekteki çalışmalarımızın özü ve içeriğidir.

Seçmenlerle yaptığım tüm görüşmelerde, vatandaşların yaşamlarımızı iyileştirmeye ve kapsamlı bir şekilde özgürleştirmeye yönelik birçok fikrini, önerisini ve talebini dikkatlice okudum. Çoğu, geliştirmekte olduğumuz geliştirme programına kesinlikle dahil edilecektir.

Bildiğiniz gibi, bunun için mevcut düzenleyici çerçeveyi güncellemek için çok çalışmamız gerekiyor. Hangi yasaların çıkarılması gerektiğini, hangi düzenlemelerin değiştirilmesi gerektiğini herkesten daha iyi biliyorsunuz. Çünkü sizler, hemşehrilerimizin güvendiği, kanuni yetkiler verdiği millet vekillerisiniz.

Yasama ve yürütme gücünü geliştirmede, derli toplu ve verimli bir yönetim sistemi oluşturmada size, zengin deneyiminize, bilginize ve potansiyelinize, adanmışlığınıza ve profesyonelliğinize güveniyoruz.

Özbekistan’ı, Anayasamızda yer aldığı gibi milliyeti, dili ve dini ne olursa olsun her vatandaşının özgürce, barış ve refah içinde yaşadığı sosyal bir devlet haline getireceğiz. Özellikle eğitim-öğretim, sağlık, bilim, kültür-sanat, spor, yeni konutların inşası, nüfusa güvenilir içme suyu ve elektrik temini ve iyileştirme için belirlenen görevleri mutlaka yerine getireceğiz. sosyal altyapının

Bizler için Anavatan’ın simgesi olan mahalla sistemini devam eden tüm reformların merkezi ve belirleyici halkası haline getireceğiz.

Girişimcilik için daha da elverişli koşulların oluşturulması, yeni işlerin yaratılması, nüfusun gelirinin artırılması, gençlerin ve kadınların modern mesleklerde eğitilmesi ve istihdamlarının artırılması özel ilgi alanımız olacaktır.

Yoksulluğun azaltılması, nüfusun düşük gelirli kesimlerinin, engellilerin ve kimsesiz yaşlıların desteklenmesine yönelik çalışmaları yeni bir boyuta taşıyacağız.

Piyasa ilkelerine dayalı güçlü bir ekonominin yanı sıra, ecdadımızın zengin mirasına ve milli değerlerimize dayanan yüksek maneviyata da güveneceğimiz kuşkusuzdur.

Ulusal kimliğimizi ve asil değerlerimizi korumak, kültür, maneviyat ve aydınlanma alanını geliştirmek, genç nesli sevgi ve özveri ruhuyla yetiştirmek için seçim öncesi toplantılarda belirlenen görevleri sizinle ve kamuoyuyla birlikte yerine getireceğiz. Anavatana.

Özbekistan’da tüm siyasi hakların yanı sıra vicdan ve inanç özgürlüğünün güvencesi de sıkı bir şekilde sağlanacaktır.

Demokrasi ve açıklık politikasını tutarlı bir şekilde sürdüreceğiz, yapıcı muhalefet faaliyetini, ifade ve basın özgürlüğünü, vatandaşların bilgi alma, kullanma ve yayma haklarını garanti edeceğiz.

Özbekistan vatandaşları dünyanın hangi ülkesinde veya bölgesinde olursa olsunlar kanunlarımızın koruması altında olacaklardır. Yurt dışındaki hemşerilerimizle bağlarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz.

Sevgili arkadaşlar!

Seçim öncesi toplantılarda her bölgenin en acil sorunlarına ilişkin öncelikleri tartışmamız elbette tesadüf değil.

Bu, merkezi bakanlıklar ve departmanlar, yerel khokimiyatlar ve halkın, her bölge için en iyi çözümleri görsel olarak göstermek için bu sorunların özünü derinlemesine anlamaları için yapıldı.

Artık hükümet, bakanlıklar, bakanlıklar ve yerel khokimiyatlar bu alanlarda çalışacak. Hedef belli, görevler belirlenmiş, uygulanacak projeler ve finansman kaynakları net bir şekilde tanımlanmış.

İnsanlar bizden yeni pratik şeyler bekliyor. Milyonlarca yurttaşımız – ebeveynlerimiz, erkek ve kız kardeşlerimiz, oğullarımız ve kızlarımız – bugün bize büyük umutlarla bakıyor. Onların güvenini haklı çıkarmak, elde edilen başarıları yeni sonuçlarla pekiştirmek sadece önceliğimiz değil, aynı zamanda insanlık görevimiz olmalıdır.

Her seviyedeki liderlerin faaliyetlerini güzel ve gösterişli sözlerle değil, somut sonuçlarla değerlendireceğiz.

İster bakan, ister hoca, ister başka bir sorumlu mevkideki memur, kanunları ve insanları ihmal eden, terbiyesiz davranan, bürokrasiye ve yolsuzluğa bulaşan, yaptıklarıyla devleti itibarsızlaştıran her lidere nihayet veda edeceğiz, biz sonunda veda edecek. Onların yerine eğitimli, vatanına ve halkına adanmış gençler gelecek.

Yerli ve yabancı en iyi üniversitelerde eğitim görmüş, büyük şirketlerde çalışmış birçok yetenekli genç aramıza katılıyor. Onları yarının yeni liderleri, bölgelerin, alanların ve endüstrilerin yetenekli liderleri olarak görüyorum.

Ekonomide de köklü dönüşümler gerçekleştireceğiz. “Yeşil” ekonomi ve “yeşil” enerji ilkelerini daha yaygın olarak uygulayacağız. Ülke ekonomisindeki yatırım hacmini kat kat artıracağız.

Kendimize önemli bir hedef belirledik – gayri safi yurtiçi hasılayı 2030 yılına kadar 160 milyar dolara çıkarmak. Tabii ki, bunu başarmak kolay olmayacak. Ancak net hesaplamalarımız ve gerçek olasılıklarımız var. Yeterli doğal kaynağımız, işgücü kaynağımız, entelektüel ve manevi potansiyelimiz, iş deneyimimiz var.

Özbekistan gençliğine bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum: sevgili oğullarım ve kızlarım, bugün tarihin kendisi, zamanın kendisi sizin için görülmemiş fırsatlar sunuyor.

Halkın çıkarlarını kim savunacak?

Tabiki sen!

Yeni Özbekistan’ı, Üçüncü Rönesans’ı kim inşa edecek?

Tabiki sen!

Ülkenin ve insanların refahı ve refahı için özverili bir şekilde kim çalışacak?

Tabiki sen!

Halkımız, Anavatanımız size inanıyor.

Özbekistan tarihine altın harflerle yazılacak büyük işler başaracaksınız.

Gençlik kısa ömürlü, zaman değerli, şansını kaçırma! Devletin ve halkın sizler için yarattığı imkanların kıymetini bilin! Dünyaya sözünü söyle!

Her zaman tetikte olun, mutluluk ve şans size eşlik etsin!

Törenin değerli katılımcıları!

Ekoloji ve çevre koruma sorunlarını çözmek, su kaynaklarının kıtlığı bizim için acil bir görev olmaya devam edecek.

Elbette hepimiz ekolojik dengenin, temiz hava ve suyun, temiz bir çevrenin sağlanması taraftarıyız. Bu konu bizim için son derece alakalı ve önemlidir. Ne de olsa insanlarımız dünyanın en büyük çevre felaketi olan Aral Gölü trajedisinin sonuçlarını doğrudan deneyimliyor. Bu nedenle, ülke çapındaki Yashil Makon projesi de dahil olmak üzere, paha biçilmez ekosistemi korumayı ve güçlendirmeyi amaçlayan ülkede büyük ölçekli programlar uygulanmaktadır. Bu çalışmalarımıza hızlanarak devam edeceğiz.

Yeni sanayi işletmelerinin inşaatı projelendirilirken bu konuda sıkı kontrol sağlanacaktır. Ayrıca Aral Denizi bölgesindeki çevresel durumu iyileştirmek için gerekli tüm önlemleri alacağız.

Aynı zamanda sadece tarıma odaklı bir ülke olmamalıyız. Çevreye zarar vermeden, sanayi üretimi çok gelişmiş bir devlet haline gelmeliyiz.

Açıkçası dünyadaki birçok devlet bugün ülkemizin sahip olduğu sanayi potansiyeline sahip değil. Özbekistan’ı güçlü sanayi, yüksek teknoloji, yenilikçilik, dünya pazarında rekabet edebilecek yüksek kaliteli ürünler üreten modern bir ülke haline getirmek için benzersiz yeteneklerimizi daha da geliştirmek için büyük ölçekli programları benimsedik ve kesinlikle uygulayacağız.

Sadece yetenekli pamuk yetiştiricileri ve bahçıvanlar değil, aynı zamanda yüksek nitelikli BT uzmanları, mühendisler ve enerji mühendisleri, madenciler ve metalürjistler, fizikçiler ve kimyagerler ülkesi olmalıyız.

Sevgili yurttaşlar!

Özbekistan’ın yer altı ve yerüstü birçok zenginliği var. Ama bizim en büyük gücümüz, gerçekten paha biçilemez zenginliğimiz, birleşik, dostane bir aile olarak yaşayan çok uluslu insanlarımızdır.

Bu, seçimlerle bir kez daha doğrulandı.

Tüm umut ve özlemlerimiz, ülkemizde ve dünyanın her yerindeki insanların milliyeti, dili ve dini ne olursa olsun böyle asil niyetlerle yaşaması, topraklarımızda barış ve uyumun hüküm sürmesi, Özbekistan’ın iyi organize edilmiş ve müreffeh bir ülke olmasını sağlamaya yöneliktir. devlet, çocuklarımız ve torunlarımız sağlıklı ve mutluydu, modern bilgi ve meslekler aldı, hayatta değerli bir yer aldı.

Ülkede yaşayan 130’dan fazla millet ve milletin temsilcilerinin dillerinin, kültürlerinin, örf ve adetlerinin gelişmesi için gerekli şartları sağlamak için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

Çok eski zamanlardan beri dostluk ve uyum ülkesi olarak ünlenen Özbekistan’ın hümanizm ve hoşgörü ülkesi olmaya devam edeceğinden eminim.

Sevgili arkadaşlar!

Bu sıkıntılı dönemde önceliğimiz, ülkenin barış ve güvenliğinin güvenilir bir teminatı olan Silahlı Kuvvetlerin gücünü daha da güçlendirmektir. Bu amaçla milli ordunun muharebeye hazır hale getirilmesine, asker ve subaylarımızın fiziki ve manevi-psikolojik eğitimlerine daha fazla önem vereceğiz.

 

 

 

 

Askeri personel ve gazileri ve ailelerini desteklemek, malzeme ve barınma koşullarını daha da iyileştirmek ve çocuklarına modern bilgi ve meslekler sağlamak için ek önlemler alacağız.

Derinlemesine düşünülmüş dış politikamızı ve ekonomik diplomasimizi istikrarlı bir şekilde sürdüreceğiz.

Bizim için temel hedef bölge devletleri ile dostluk, iyi komşuluk ve stratejik ortaklık ilişkilerini daha da güçlendirmek olacaktır.

Yakın ve uzak ülkelerle karşılıklı yarar sağlayan ve çok yönlü işbirliğinin genişletilmesine özel önem vereceğiz.

Komşu Afganistan’da barış ve huzurun yeniden tesis edilmesi için Afgan halkına mümkün olan her türlü yardımı sağlayacağız. Bu ülke ile büyük ulaşım ve iletişim projelerinin ortak uygulanmasıyla ilgileniyoruz.

 

 

 

Birleşmiş Milletler ve onun ihtisaslaşmış yapıları, Parlamentolar Arası Birlik, Bağımsız Devletler Topluluğu, Şanghay İşbirliği Teşkilatı, İslam İşbirliği Teşkilatı, Türki Devletler Teşkilatı, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve diğer uluslararası kuruluşlarla çok taraflı ilişkileri geliştireceğiz. , bölgesel kuruluşlar ve finans kurumları yeni bir seviyeye.

Sevgili yurttaşlar!

Kısa tarihi süreçte, çeşitli zorluklara ve denemelere, pandemiye ve küresel krize rağmen sizlerle, tüm halkımızla birlikte uzun bir gelişme kat ettik.

Şehirlerimizin ve köylerimizin, hayatın tüm alanlarının görünümü kökten değişiyor. Halkımız hepimizin hayalini kurduğu reformların ilk meyvelerini alıyor.

Bilgelerin dediği gibi korku, tereddüt ve şüphe, yolunu seçen bir kişinin ana düşmanlarıdır.

Kararsızlık ve şüphelerden kurtulmuş olarak cesurca ilerliyoruz. Dünya bize açıldı, biz de dünyaya açıldık. Tüm dünyada birçok arkadaş ve ortak edindik. Güçlü irade ve kararlı eylemler sayesinde, insan yaratıcısı olarak uluslararası arenaya tekrar girdik.

Seçim öncesi toplantılarda insanlarla yakın iletişim kurarak buna tamamen ikna oldum. Yurttaşlarımız yüksek hedefler için çabalamaktan, inisiyatif almaktan, yeni bir şeyler yaratmaktan korkmuyorlar. Aksine, bugün daha da aktif, şevk ve ilhamla çalışıyorlar.

En büyük başarımız, insanların bilinçlerinin ve dünya görüşlerinin değişmesi, kendilerine ve geleceğe olan güvenlerinin kalplerinde güçlenmesidir.

Kendini değiştirebilen bir halk, hiç şüphesiz hayatını ve sosyal çevresini değiştirme yeteneğine sahiptir ve asil hedeflerine mutlaka ulaşacaktır. Yeni sınırlara, şanlı bir geleceğe giden yolda yerli halkıma hizmet etmek benim için büyük bir mutluluk ve büyük bir onurdur.

Sizinle, tüm yurttaşlarla birlikte, hayatımın anlamı haline gelen büyük hedefe ulaşmak için – Üçüncü Rönesans’ın temeli olan Yeni Özbekistan’ı inşa etmek için tüm gücümü ve bilgimi, deneyimimi yönlendirerek yorulmadan çalışmaya hazırım. ve bunun için potansiyel.

 

 

 

 

 

Sizlerle, sevgili babalar ve anneler, sevgili kardeşler, kararlı genç erkekler ve kadınlarla bu yolda aynı saflarda, omuz omuza yürüyor olmamız bana büyük bir enerji ve ilham veriyor.

Bir kişinin çıkarlarının, onurunun ve haysiyetinin en yüksek değer olduğu bir toplum ve gerçek bir halk devleti olan Yeni Özbekistan’ı birlikte kesinlikle inşa edeceğimize eminim.

Güzel Anavatanımız her zaman başarılı olsun!

Yüce, tüm iyi girişimlerde bizi desteklesin!

Yaşasın Özbekistan!

Yaşasın Özbekistan halkı!

 

 

kaynak:https://president.uz/ru/lists/view/6484

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish