Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kazakistan’da Tacikistan Sanayi ve Tarım Ürünleri ile El Sanatları Sergisine Ziyaret

Kazakistan’da Tacikistan Sanayi ve Tarım Ürünleri ile El Sanatları Sergisine Ziyaret
REKLAM ALANI
28.08.2023
A+
A-

 

 

Kazakistan’da Tacikistan Sanayi ve Tarım Ürünleri ile El Sanatları Sergisine Ziyaret

.2023 , Kazakistan

26 Ağustos’ta barışın ve ulusal birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon ve Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokaev, tarım, sanayi ürünleri, halk sanatları sergisini ziyaret etti ve Tacikistan Cumhuriyeti’nin ulusal yemekleri.

 

 

 

Kazakistan Cumhuriyeti’ndeki Tacikistan Cumhuriyeti Kültür Günleri ve Tacikistan Cumhuriyeti’nin tarım, sanayi, el sanatları ve ulusal yemekleri sergi fuarının, devlet başkanlarının plan ve anlaşmalarına göre düzenlendiğini belirtmekte fayda var. Tacikistan ve Kazakistan eyaletleri, Sayın Emomali Rahmon ve Kasim-Jomart Tokaev.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti’nin endüstriyel ürünleri, tarım ürünleri, el sanatları ve ulusal yemeklerinden oluşan Sergi-Fuar’ın 26 Ağustos’tan itibaren Kazakistan Cumhuriyeti’nde bu ülkenin büyük şehirleri Astana, Almatı ve Çimkent’te düzenleneceğini belirtmekte fayda var. 28.

Fuarın gerçekleştirilebilmesi için Tacikistan’dan 60’ı aşkın tırla Kazakistan’ın Astana, Almatı ve Çimkent kentlerine yaklaşık 3 bin tona yakın eşya ve ürün taşındı.

Tacikistan’ın Kazakistan’ın Astana, Almatı ve Çimkent şehirlerinde düzenlenen sergi-fuarında Kazakistan vatandaşları sebze, meyve, taze sebze gibi tarım ürünlerini, susuzluk giderici içecekler, alkol, konserve gibi gıda sanayi ürünlerini tanıttı , şekerleme, tekstil, halı dokuma vb.

Ayrıca fuarda ülkenin her bölgesinden halk el sanatları da sergileniyor.

Tacik milletinin geleneklerini, milli imgelerini, milli motiflerle oyulmuş yatakları, kadın ve erkek milli kıyafetlerini sunma boyutu sunulmaktadır.

 

 

 

 

Aynı zamanda Kazakistan’ın üç büyük şehrinde şeflerin ve aşçıların çeşitli yemek ve ekmekleri hazırlayıp etkinlik sakinlerine ve misafirlerine sunduğu ulusal mutfak köşeleri düzenlendi.

Ayrıca sergi ve fuar kapsamında eşya ve ürün satışı, misafirlerin eğlendirilmesi ve ülke kültürünün tanıtılması amacıyla ülkenin her bölgesinden sanatçıların katılımıyla konser programları planlanmaktadır.

Astana kentindeki sergi fuarının toplam alanı 7 hektardır. Bu alanda tarım ve sanayi ürünlerinin, el sanatlarının ve milli yemeklerin sergilenmesi amacıyla 40 çadır kuruldu.

 

 

 

 

Almatı şehrinde 1 hektarlık alanda Tacikistan’a ait bir sergi düzenlendi. Sergi alanı içerisinde tarım, sanayi ürünleri, el sanatları ve milli yemeklerin sergilenmesi amacıyla 10 adet çadır kuruldu.

Tacik sergisinin Çimkent şehrinde arazi alanı 1 hektardır. Burada tarım, sanayi ve el sanatları ürünlerine yönelik 16 çadır kuruldu.

 

 

 

Etkinlik, bir yandan eski Tacik kültür ve geleneğinin tanıtılması ve uygar Tacik milletinin bağımsızlık yıllarındaki başarılarının tanıtılması olsa da, diğer yandan dostluğun güçlendirilmesinde önemli bir faktördür. Tacikistan ve Kazakistan halklarının kardeşliği, iki devlet başkanlarının iradesi ve doğrudan desteğiyle hayata geçiriliyor.

Konuyla ilgili materyaller:

Tacikistan ile Kazakistan arasındaki en üst düzeydeki ilişkilere ilişkin diğer materyaller
Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31360?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish