Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda bir çalışma gezisinin başlaması ve Darvoz ilçesindeki “Khumb Kalesi – Vanj, Rushon ilçesinin idari sınırı” yolundaki inşaat işlerinin ilerleyişini ziyaret

Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda bir çalışma gezisinin başlaması ve Darvoz ilçesindeki “Khumb Kalesi – Vanj, Rushon ilçesinin idari sınırı” yolundaki inşaat işlerinin ilerleyişini ziyaret
REKLAM ALANI
16.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda bir çalışma gezisinin başlaması ve Darvoz ilçesindeki “Khumb Kalesi – Vanj, Rushon ilçesinin idari sınırı” yolundaki inşaat işlerinin ilerleyişini ziyaret
15.08.2023  , Darvaz ilçesi

 

 

 

 

15 Ağustos’ta, ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Saygıdeğer Emomali Rahmon, 15 Ağustos’u kutlamak için kalkınma önlemlerindeki ilerlemeyi tanımak amacıyla Badakhshan Dağlık Özerk Bölgesini ziyaret etti. Devletin bağımsızlığının 35. Yıldönümü ve bölge sakinleriyle sohbet ve buluşma.

 

 

 

Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon’un Badakhshan bölgesine çalışma ziyareti Darvaz ilçesinden başladı.

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Duşanbe-Kulma-Çin sınır yolu çerçevesindeki “Khumb-Vanj kalesi, Rushon ilçesinin idari sınırı” yolunun yeniden yapılanma çalışmalarını ilk kez Darvoz ilçesini ziyaret etti yeniden yapılanma projesi

Yolun bu bölümü 109 kilometreyi kapsıyor ve Darvaz ve Vanj ilçelerinin topraklarından geçiyor. Darvaz sıradağlarından geçer ve ülkede zorlu bir yol olarak kabul edilir ve uzun yıllardır büyük onarım görmemiştir.

Yol yapım projesi, Çin Halk Cumhuriyeti’nin 1 milyar 307 milyon Çin yuanı tutarındaki karşılıksız yardımı ile hayata geçiriliyor.

Tamamen yenilendikten sonra bu kısım 16 kilometre kısalacak ve toplamda 92,3 kilometre olacak.

Bu güzergahta inşaat çalışmalarının ve projenin uygulanmasının 27 Eylül 2021 tarihinde Devlet Bağımsızlığının 30. Yıldönümü günlerinde Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon’un çalışma ziyareti sırasında başladığını hatırlatırız. , Darvoz semtinde.

Projenin müşterisi Tacikistan Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı, koordinatörü “Duşanbe-Çanok Otoyolu Projesi Uygulama Merkezi” Devlet Kurumu, ana yüklenicisi ise yol ve köprü inşaatı için Çin Şirketi’dir. “Çin Yolu ve Köprü Şirketi”.

 

 

 

Bu güzergâhta yapım çalışmalarının süreci sürekli kontrol altında olup, proje uygulama süresi 50 aydır.

Uzmanlar ve mühendisler, Ulusun Saygıdeğer Lideri Emomali Rahmon’un talimat ve talimatlarına dayanarak, modern yol yapım teknikleri ve mekanizmalarını kullanarak, plana göre farklı bölümlerde yapım çalışmalarını hızlandırmakta ve mevcut imkanları etkin bir şekilde kullanmaktadır. hedeflere ulaşmak için.

Bu bölümde proje bazında 15 adet köprü, 5.200 metre uzunluğunda iki adet tünel, 438 metre uzunluğunda 5 adet çığ önleyici koridor, 22.000 metre betonarme ve taş duvar, 200 17,7 kilometre uzunluğundaki Darvaz ve Vanj ilçelerine bağlı 14 köyün su borusu ve aydınlatması planlanıyor.

Proje kapsamında yürütülen çalışmaların sunumunda şu ana kadar 14,5 kilometrelik zemin çalışmalarının tamamlandığı, yolun 45 kilometrelik kısmında ise plana göre çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğu bilgisi verildi.

Yol yapımcıları ayrıca yedi bölümde betonarme ve taş istinat duvarlarının yapımına devam ediyor. Projesine göre kaldırım ve tesviye işleri, yolun genişletilmesi, su borularının döşenmesi, yolun iki yanına beton hendeklerin yapılması, koridor ve köprülerin yapılması ve diğer gerekli tesisler yapılmıştır.

Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti, kalkınma hedeflerine ulaşmak, yol ve ulaşım altyapısının zamanın gereksinimlerini iyileştirmek ve karşılamak için gerekli önlemleri uygular.

Bu kapsamda, iletişim çıkmazından kurtularak Tacikistan’ı bir geçiş ülkesi haline getirme hedefinin daha hayata geçirilmesine başlandı.

Bu amaçla, ulaştırma alanında toplam tutarı 11 milyar somoniyi aşan 17 devlet yatırım projesinin uygulaması devam etmekte olup, Rushon ilçesinin idari sınırı olan “Khumb-Vanj Kalesi” uluslararası kesimin inşaatı sürdürülmektedir. bu önemli projelerin bir parçası.

Bu alandaki standartlar ve yapım kuralları 3. teknik seviyede yer almaktadır. İnşası devam eden yol, standart genişliği 12 metre olan iki şeritten oluşuyor. Otoyolun yedi metre genişliğindeki kısmı asfaltlanacak.

 

 

 

 

Karayolunun “Kalaikhumb – Vanj, Rushon ilçesi idari sınırı” bölümünde istihdam edilen 648 uzman görev yapmakta olup, 206 adet modern yol yapım tekniği ve mekanizması ve yeni sondaj ekipmanları kullanılarak tesviye, tesviye ve tünel açma çalışmalarına devam edilmektedir.

Bu kesimde bugüne kadar plana göre yapılan kazı çalışmaları 4 milyon 242 bin metreküpü aşkın, 119 bin metreküp kazı, önceki kaldırımın kaldırılması 5 bin 600 metreküp, 1 numaralı tünelde kazı çalışmaları Kevron köyü 55 bin metreküp ve Togmai köyünün 2 numaralı tünelinde 4 bin 214 metreküp tamamlandı.

Ayrıca uzmanlar ve yol yapımcıları tarafından 1 numaralı tünelde 2 bin 500 metreküp beton işleri, 510 metreküpün üzerinde 5 numaralı köprünün ayaklarının donatı ve beton dökümü, 3 bin 900 metreküp betonarme işleri istinat duvarları, 1 ve 2 numaralı tünellerde 2 bin 518 metreküp püskürtme beton 1.390 metrekarelik verimli tabakanın temizliğini tamamladı.

Bu yol üzerinde hareketli mühendislik haberleşme hatları çalışmaları devam etmekte olup, 6.7 kilometrelik iletişim hatları ve 2.6 kilometrelik enerji nakil hatları tamamlanmış olup, plana göre betonarme malzemelerin hazırlanması ile kum ve çakıl depolanması devam etmektedir.

Ülkenin Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, uzmanlar ve mühendislerle yaptığı sohbette, yol yapım sürecinin daha da hızlandırılması, yapım çalışmalarının uluslararası standartlarda tamamlanması ve bu alanın daha da güzelleştirilmesi için yetkililere özel talimat ve talimat verdi. belirtilen süre içinde kullanıma hazırdır.

 

 

 

 

 

“Rushan ilçesinin idari sınırı olan Kalaikhumb – Vanj” yolunun yeniden inşasının amacı, yolun durumunun ve geometrik boyutlarının uluslararası standartlara uyarlanması da dahil olmak üzere araçların güvenliğini ve sorunsuz hareket etmesini sağlamaktır. yılın her mevsiminde insanların ihtiyaç duyduğu malların taşınması için zamandan ve yakıttan tasarruf etmek, istihdam sağlamak ve yoksulluk düzeyini azaltmaktır.

Bu güzergâhın yeniden inşası ve yeniden inşası ile bölge sakinlerinin düzenli hareketi sağlanacak, mal ve ürün sevkiyatı artacaktır.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31240?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish