Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev Almanya Dışişleri Bakanını kabul etti

İlham Aliyev Almanya Dışişleri Bakanını kabul etti
REKLAM ALANI
05.11.2023
A+
A-

 

 

 

İlham Aliyev Almanya Dışişleri Bakanını kabul etti

2023

İlham Aliyev Almanya Dışişleri Bakanını kabul etti

 

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 4 Kasım’da Federal Almanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Annalena Berbock’u kabul etti.

 

 

 

Toplantıda Azerbaycan-Almanya ikili ilişkileri, Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerinin normalleştirilmesi, Güney Kafkasya bölgesinin tamamında barış, istikrar ve güvenliğin sağlanması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Almanya Dışişleri Bakanı, ülkesinin Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi, barış anlaşması imzalanması ve bu konuda Avrupa Birliği’nin desteği için Brüksel platformunu desteklediğini belirtti. Almanya’nın Azerbaycan’ın karşılaştığı insani mayın sorununun ortadan kaldırılmasına yardım etmeye hazır olduğunu da belirtti.

 

 

 

 

Devlet başkanı, bu yılın Mart ayında Almanya’ya yaptığı ziyareti ve ziyaret sırasında Şansölye Olaf Scholtz ve Başkan Frank-Walter Steinmeier ile yaptığı görüşmeleri memnuniyetle hatırladı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın Güney Kafkasya ülkeleri arasındaki bölgesel işbirliğini desteklediğini belirterek, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırganlığı sonucunda bu üç ülke arasında işbirliğinin şu ana kadar mümkün olamadığını kaydetti.

 

 

 

 

 

Devletimizin başkanı, Ermenistan’ın son üç yılda Azerbaycan’ın Karabağ bölgesine silah ve askeri personel nakliyesi gerçekleştirdiğini vurguladı. 2 Eylül’de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Nikol Paşinyan’ın, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarında kurduğu ve desteklediği sözde rejimi tebrik ettiğini ve zaten kendini feshetmiş olan sözde rejimin 2017’de sıkı “seçimler” yaptığını söyledi. 9 Eylül, bölgedeki durumu ağırlaştırmaya hizmet eden provokatif adımlardır. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yerel terörle mücadele tedbirleri sonucunda Azerbaycan’ın egemenliğini yeniden tesis ettiğini, ülkemizin Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesine, barış anlaşması imzalanmasına ve bölgesel barış gündemine destek verdiğini belirtti.

 

 

 

 

Görüşmede Azerbaycan ile Almanya arasındaki ikili ilişkilerin gelişme umutları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/62095

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish