Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Milli Parkı ziyaret edin

Milli Parkı ziyaret edin
REKLAM ALANI
05.11.2023
A+
A-

 

 

 

Milli Parkı ziyaret edin

05.11.2023

Bu sabah, ulusal barış ve birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Ulusal Meclis Başkanı, Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Başkanı ile birlikte, Duşanbe şehri Muhterem Rustam Emomali, Milli Park’ta gölgeli ve dekoratif ağaçların büyümesiyle tanıştı.

 

 

 

 

Devlet Başkanının Milli Park ziyaretinin amacı, çevre düzenlemesinin geliştirilmesi ve çevre korumanın iyileştirilmesini amaçlayan süs ağaçlarının yetiştirilmesi hakkında bilgi sahibi olmaktır.

Bahçıvanlarla yapılan görüşme sırasında ülkenin saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, onlara fidelerin doğru şekilde yetiştirilmesi için faydalı ipuçları verdi.

Milli Park’ta ülkenin Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, gölge ve dekoratif ağaçların büyüme durumu hakkında bilgi aldı.

 

 

 

 

Burada yetiştirilen bitkiler Duşanbe şehrinin sokak ve caddelerini, parklarını ve sokaklarını güzelleştirmek için kullanılıyor.

Milli Parkın ağaçları bilimsel, araştırma, deneysel çalışmaların yapılabilmesi ve iklime uyum sağlanması amacıyla dikilmektedir. Ayrıca tüm seralarda fide, mevsimlik ve çok yıllık çiçekler yetiştirilmektedir.

Ülkenin Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon ve Duşanbe Belediye Başkanı Rustam Emomali, buradaki ağaçların büyümesiyle tanıştıktan sonra Payvand LLC ve Ormancılık tarafından düzenlenen farklı gölgeli, meyve veren ve dekoratif ağaçların yer aldığı sergiyi ziyaret etti. Tacikistan Cumhuriyeti Hükümetine bağlı ajansı ziyaret ettiler

 

 

 

 

Sergide, yurt içi ve yurt dışından birbirinden güzel ve nadide dekoratif ve gölgeli ağaçlar, çiçekler ve çalıların çoğu sergilendi.

Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti’ne bağlı Orman Ajansı’na bağlı 5 adet devlet birimi fidanlık işletmesinin bulunduğu ve fidanlık ekim alanının 100 hektar olduğu bildirildi.

Bu fidanlıklarda şu anda 45 çeşit meyve veren, dekoratif ve gölgelik ağaç ve çalı yetiştirilmekte olup, toplam 3 milyon ağaç bulunmaktadır. Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon bu sayıyı yetersiz bularak ilgili bakanlık, daire ve parkların lider ve yetkililerine yüz milyonlarca ağacın hazırlanıp doğanın korunması, yeşillendirilmesi, güzelleştirilmesi, güzelleştirilmesi ve çevrenin iyileştirilmesi amacıyla yönlendirilmesi talimatını verdi.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti’nin 31 Mart 2022 tarih ve 149 sayılı “2022-2026 Orman Kalkınma Programı” kararıyla kabul edildiğini belirtmekte fayda var.

Bu programın Eylem Planının hayata geçirilmesi amacıyla bu yılın dokuz ayında devlet orman fonu sınırları içerisinde 2542 hektar alanda orman inşaatı ve ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Bu yöndeki çalışmalara 2023 yılı sonbahar ekim sezonunda da devam edilecektir.

Ağaç yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olan ve sergiyi ziyaret eden Milletin Saygıdeğer Lideri Emomali Rahmon, bahçıvanlarla Cumhuriyet Hükümeti’nin yapıcı önlemleri, bahçecilik ve bağcılığın geliştirilmesine yönelik devlet programının uygulanması, bahçecilik ve bağcılığın geliştirilmesine yönelik devlet programının uygulanması hakkında konuştu. yeni bahçelerin yapımı ve eski bahçelerin yenilenmesi, tarım arazilerinin etkin kullanılması, yurt dışına meyve ihracatının artması ve yeni istihdam yaratılması.

 

 

 

 

Ülkenin Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, yetkililere talimat ve rehberlik verdi ve onlara kalkınma ve inşaat işlerinin hızlandırılması, büyük ulusal bayramın – 35. yıl dönümü – hak ettiği şekilde karşılanması konusunda yapıcı önlemlerin geliştirilmesi konusunda rehberlik etti. Tacikistan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlık Devleti, ağaçlandırma kampanyalarının organizasyonu ve uygulanması, çevrenin temiz ve düzenli tutulması.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31818?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish