Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı
REKLAM ALANI
23.04.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı
22.04.2023
“Devletten ve egemenlikten vazgeçilemez”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın mesajı şöyle;

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha coşku ve heyecanla kutlarken, Anavatan Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde kaybettiğimiz şampiyon meleklerimiz ile soydaşlarımızın acısı yüreğimizi yakmaktadır. Şampiyon meleklerimizi, çocuklarımızı asla unutmayacağız. Onlar sonsuza dek halkımızın yüreğinde yaşayacaktır.

Çocuklara armağan edilen bu bayramda, bayram sevincini yaşayamayan şampiyon meleklerimizi ve hayatını kaybeden bütün çocuklarımızı bir kez daha sevgi, özlem ve hasretle anıyorum.

Uzun yıllardan bu yana, Atatürk ilke ve devrimlerinden güç ve ilham alan, her türlü saldırıya, baskıya ve zulme karşı mücadele eden Kıbrıs Türk halkı, egemenliğinden ve özgürlüğünden vazgeçmemiş, bu uğurda evlatlarını şehit verirken, milli kimliğini ve benliğini korumuştur. Bugün kendi vatanımızda, kendi devletimizde çocuklarımızla birlikte egemen ve özgür olarak yaşıyorsak bunu, halkımızın destansı mücadelesine, aziz şehitlerimize ve her zaman yanımızda olan Anavatan Türkiye’ye borçluyuz. Çocuklarımızın geleceği ve güvencesi olan devletimizden ve egemenliğimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu, çocuklarımıza olan en büyük görevimizdir.

Bu görevi yerine getirirken, Türkiye’nin garantörlüğünü kaldırmayı, Türk askerini Kıbrıs’tan uzaklaştırmayı ve halkımızı Rum’un azınlığı, çocuklarımızı Rum’un kölesi yapmayı hedefleyen federal temele dayalı bir çözüm şeklini kabul etmemiz mümkün değildir. Hedefimiz ve uğraşımız; Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir antlaşmaya ulaşmaktır. Bunun yolu da Kıbrıs’ta var olan iki ayrı halk ve iki ayrı devleti esas alan egemen eşitlik ve uluslararası eşit statü temeline dayanan bir çözümden geçmektedir. Kıbrıs artık eski Kıbrıs değildir ve Anavatan Türkiye ile birlikte belirlenen yeni siyaset yolunda azim ve kararlılıkla ilerlemekteyiz.

Amacım ve en büyük görevim, bütün çocuklarımızın kendi egemen devletlerinde güven ve huzur içerisinde, özgür ve korkusuz olarak yaşamasını, daha aydınlık yarınlara ulaşmasını sağlamaktır. Bu doğrultuda da var gücümle çalışmaya devam edeceğim.

 

 

Bu anlamlı ve özel bayram gününde, ‘Egemenlik ulusun namusudur, onurudur. Egemenlikten vazgeçilemez’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, egemenlik ve özgürlük uğruna can veren bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anarken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, bütün çocuklarımızı sevgiyle kucaklarım.”

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-23-nisan-ulusal-egemenlik-ve-cocuk-bayrami-10950

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish