Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanlığı Koordinasyonunda 220 Sokak Hayvanı Kısırlaştırılıyor

Cumhurbaşkanlığı Koordinasyonunda 220 Sokak Hayvanı Kısırlaştırılıyor
REKLAM ALANI
05.04.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı Koordinasyonunda 220 Sokak Hayvanı Kısırlaştırılıyor
.2023
Sibel Tatar: “Daha Alınacak Yolumuz Var”

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Eşi Sibel Tatar, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü sebebiyle Girne Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen “Sokak Hayvanlarının Kısırlaştırılması Projesi” kapsamında İsviçre’den gelen uzman veterinerlerin yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledi.

İsviçre’den Gelen Ekip 3 Günde 105 Sokak Hayvanını Kısırlaştıracak
Sibel Tatar Hanımefendi’ye Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Sağlık Komitesi Başkanı Prof. Dr. Füsun Yıldız da eşlik ederken, ziyarette İsviçreli Uzman Veteriner hekimlerin ülkeye gelmesini organize eden, hayvan hakları aktivisti Soley Schumacher-Rüstem, Veteriner Dairesi Sorumlu Veterineri Vet. Hekim Burak Toksoy, Girne Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Cem Taşlıovalı ve İsviçreli veterinerler Lisa Goldinger, Claudia Volz ve Bernhard Staehelin de hazır bulundu.

İsviçre’den ülkeye gelen ekibin dün başlayan kısırlaştırma operasyonları kapsamında şu ana kadar 20 köpek kısırlaştırılırken, yarın akşama kadar Karakum Animal Rescue Ofisinde en az 50 sokak kedisi ve Girne Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 55 sokak köpeğinin kısırlaştırılması planlandı…

Sibel Tatar: “220’den Fazla Sokak Hayvanı Kısırlaştırılıyor Ancak Daha Alınacak Yolumuz Var”
Ziyarette yaptığı konuşmada “Sokak Hayvanlarının Kısırlaştırılması Projesi” kapsamında şu ana kadar 169 köpeğin kısırlaştırıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı’nın eşi Sibel Tatar, yurtdışından gelen bu destekle 55 köpek ve 50 kedinin daha kısırlaştırılarak bakımlarının yapılmasının ardından bu rakamın 220’nin üzerine çıkacağını ifade etti.
Sibel Tatar: “Tüm katkı koyanlara teşekkür ederim”

 

 

 

Bu projeye tüm katkı koyanlara ve İsviçre’den ülkemize gelerek bu işlemleri yapan veteriner hekimlere teşekkürlerini ileten Sibel Tatar, Veteriner Dairesi Sorumlu Veterineri Burak Toksoy başta olmak üzere, Veteriner Dairesi’nin de imkanları dahilinde tüm yardımı yaptığının altını çizdi. Sibel Tatar, Girne Belediyesi ve ekibine de Barınak ve Rehabilitasyon Merkezi’nin operasyonlar için kullanıma açılmasını sağladığı için ayrıca teşekkür ederek, şimdiye kadar iyi bir yol alındığını ifade eden Tatar, ülkedeki tüm sokak hayvanlarının kısırlaştırılması için daha alınması gereken yol olduğunu da belirtti.

Bilim ve Sağlık Komitesi Başkanı Prof. Dr. Yıldız: “Sibel Tatar Tüm İmkanları Seferber Etti”
Soley Schumacher-Rüstem ise Sibel Tatar Hanımefendi’nin hayvanseverliği sayesinde gerçekleşen bu çalışma için teşekkür etti. Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Sağlık Komitesi Başkanı Prof. Dr. Füsun Yıldız ise Soley Schumacher-Rüstem ile Sibel Tatar Hanımefendi’nin tüm imkanları seferber ederek gerçekleştirdikleri bu çalışmanın özellikle 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde olmasının çok daha anlamlı olduğunu ifade etti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskanligi-koordinasyonunda-220-sokak-hayvani-kisirlastiriliyor-10880

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish