Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ÖĞRENCİLERİMİZE ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYORUZ”

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ÖĞRENCİLERİMİZE ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYORUZ”
REKLAM ALANI
03.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

BÜLTEN NO : 407
TARİH : 03.08.2023
HABER BAŞLIĞI : BAŞKAN BEYAZGÜL, “ÖĞRENCİLERİMİZE ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYORUZ”

 

 

 

 

 

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜCRETSİZ YKS TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, gençlerin üniversite eğitimi için doğru tercih yapmaları amacıyla Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda ücretsiz Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezi açtı. Başkan Beyazgül, “Üniversite tercihi konusunda destek almak isteyen tüm öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre en doğru tercihi yapmak isteyen gençlere ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti veriyor.

 

 

 

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün üzerinde önemle durduğu konulardan biri olan eğitimde gençlere her türlü desteğin sağlanması noktasında Büyükşehir Belediyesi koordinesinde Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destekleriyle öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor.

 

 

 

 

YKS sonuçlarını alan öğrenciler, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Konferans Salonuna giderek alanında uzman rehberlik ve danışmanlık öğretmenlerinden doğru tercih nasıl yapılır? Gelecekte hangi mesleği yapabilirim? Hangi üniversitenin şartları daha iyi? Gibi konularda bilgiler alıyor. İsteyen öğrenci tercihini uzman öğretmenler eşliğinde anında yapabiliyor.

 

 

 

 

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “DESTEK ALMAK İSTEYEN BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

Öğrencilere yönelik ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti verdiklerini aktaran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, üniversite tercihi yapacak öğrencilere yönelik Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) işbirliğiyle psikolojik danışmanlar nezaretinde ücretsiz danışmanlık yapılmaktadır. Gelen öğrencilere, kariyer ve meslek sahibi olmaları yönünde rehberler nezaretinde doğru tercih nasıl yapılır? Kendi geleceklerine ve taleplerine uygun tercih nasıl yapılır? Gibi konularda destek sağlanmaktadır. Uzman ekiplerimiz burada çalışmaya devam edeceklerdir. Biz bu konuda destek almak isteyen her bir öğrencimizi buraya bekliyoruz. Ayrıca burada bu çalışmayı başlatan İl Milli Eğitim Müdürümüze ve İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı ile Eğitim Şube Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Rehber öğretmenlerimiz de burada güzel bir danışmanlık hizmeti veriyorlar. Öğrencilerimizin buraya uğramaları onların faydalarına olacaktır.” İfadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

KURT, “BELEDİYEMİZİN GENÇLERİN SINAVA HAZIRLANMALARINDA BÜYÜK EMEKLERİ VAR”

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ise “ Bu ortamlarda özellikle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz işbirliği sonucunda çocuklarımızın sınava hazırlanma sürecinde çok büyük katkıları var. Bir yılın sonunda da çocuklarımız sınava giriyorlar ve sonuç olarak bir tercih dönemi başlıyor. Öğrenciler kendi başlarına kazanabilecekleri bölümlerin dışında bir yetişkinin de rehberliğine ihtiyaç duyuyorlar. Bölüm tercihinden çok şehir tercihi ve maddi durumların elverdiği bölümler önemlidir.” Diye konuştu.
Hayalindeki üniversiteye gitmek için Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezine gelen Emine Doğan üniversite tercihleri için fikir almaya geldiğini belirterek Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e kendilerine sunduğu imkânlardan ötürü teşekkür etti.

 

Video Linki:

 

 

 

 

Alternatif Video Linki: https://we.tl/t-4nQGhjkoQt

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı
Tel:0 (414) 318 51 00 Dahili (1606)-(1605)
[email protected]

İnternet Siteleri için FLV uzantılı Görüntü linki :
https://www.youtube.com/sanliurfabld
Basın Bültenlerinin videoları İçin ftp adresi : ftp://ftp.sanliurfa.bel.tr/ortak
Kullanıcı Adı : basinftp
Şifre : basin63

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish