Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis’i kabul etti

Cumhurbaşkanı, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis’i kabul etti
REKLAM ALANI
09.07.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Akorda

Cumhurbaşkanı, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis’i kabul etti

2023

Kasım-Jomart Tokayev, resmi ziyaret için Kazakistan’da bulunan İsviçre Federal Meclis Üyesi Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ile görüştü.

 

 

 

Devlet Başkanı, ülkelerimiz arasında dostluk ve işbirliği ruhu içinde gelişen çok yakın ilişkilerin olduğunu vurguladı.

 

 

 

Kazakistan Cumhurbaşkanı, resmi açılışına Ignazio Cassis’in de katıldığı İsviçre’nin Almatı’daki Fahri Konsolosluğunun açılışını kutladı.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, İsviçre’nin Kazakistan’ın Avrupa’daki en önemli siyasi, ticari ve ekonomik ortaklarından biri olduğunu söyledi. Şu anda İsviçre, toplam 32,5 milyar dolarlık yatırımla Kazakistan’ın en büyük 20 ticaret ortağı ve en büyük üç yatırımcısı arasında yer alıyor.

– Kazak ekonomisinin gelecek vaat eden alanlarına yatırım yapmaya hazır olan yeni İsviçre şirketlerini memnuniyetle karşılıyoruz. Kazakistan Hükümeti ile Stadler demiryolu şirketi arasında imzalanan anlaşmanın çok umut verici olduğunu düşünüyorum, bu nedenle bu anlaşmanın uygulanmasını özel bir dikkatle izleyeceğiz. Bu da ilişkilerimize çok iyi bir ivme kazandıracak” dedi.

Devletimizin başı, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Alain Berset’e geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

 

 

Ignazio Cassis ayrıca ikili işbirliğinin mevcut gelişme düzeyini olumlu değerlendirerek, güçlendirilmesine katkıda bulunmaya hazır olduğunu ifade etti. Ülkemizde yürütülen geniş çaplı reformları çok takdir etti.

– İkili ticaret ve yatırım, yakın ilişkilerimizin önemli bir unsurudur. Sizin de belirttiğiniz gibi İsviçreli özel şirketler ülkenize yatırım yaparsa, bu reformlarınızın başarısına katkıda bulunacak ve burada para yatırma koşullarınızı iyileştirecektir” dedi.

 

Muhataplar, imalat, ticaret ve lojistik, makine mühendisliği, tarım, finansal hizmetler, dijitalleşme ve eğitim alanlarında ortak projelerin hayata geçirilmesine özel önem verdiler.

Ayrıca söyleşide uluslararası ve bölgesel gündemin güncel konuları ele alındı.

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezident-prinyal-ministra-inostrannyh-del-shveycarii-inyacio-kassisa-561630

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish