Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

AV. OSMAN EYYÜPOĞLU `NDAN 19 MAYIS MESAJI

AV. OSMAN EYYÜPOĞLU `NDAN 19 MAYIS MESAJI
REKLAM ALANI
19.05.2023
A+
A-

AV. OSMAN EYYÜPOĞLU `NDAN 19 MAYIS MESAJI

Şanlıurfa’nın Tanınmış Simalarından Olan Şanlıurfa Barosu `na Kayıtlı Avukat Osman Eyyüpoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Avukat Osman Eyyüpoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 104. yıl dönümünü birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

19 Mayıs, aziz milletimizin yeniden dirilişinin, ayağa kalkışının; esarete, teslimiyete ve mandaya karşı bağımsızlık mücadelesini başlattığı gündür.

Milletimiz ve ülkemiz için, büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adım olan 19 Mayıs’ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğe armağan edilmiş olması da ayrı bir önem teşkil etmektedir. 19 Mayıs’ta başlayan süreç, Cumhuriyet’in ilanının ardından, çağını aşan bir vizyonla, geniş çerçeveli değişimler ve büyük reformlarla devam etmiştir. Büyük bir azimle, birlik ve dayanışma içinde gösterilen gayretler ve hayata geçirilen hamleler, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda gelişmesinin önünü açmıştır.

Sevgili Gençler; Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, bağımsızlık şuuruyla yetişen sizlere emanettir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatacak olan en büyük güvencemiz sizlersiniz. Bu nedenle sizlerin çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim alarak en iyi şekilde yetişmeniz, devlet ve millet olarak en önemli gayemizdir.

Gençlerimizi, milletimizin en büyük zenginliği olarak kabul ediyor, onlara milletçe güveniyoruz. Sizler bu milletin gücü, asırlar boyunca nice şehitler vererek kurduğumuz ülkemizin yarınlarısınız. Müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak onu geleceğe taşıyacak en büyük zenginliğimizsiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesiyle bizlere bu toprakları vatan kılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele’mizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor; necip milletimizin ve siz değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT – ANKARA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish