Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi ve Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi Parti Komitesi Birinci Sekreteri Ma Xinjui ile görüşme

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi ve Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi Parti Komitesi Birinci Sekreteri Ma Xinjui ile görüşme
REKLAM ALANI
05.11.2023
A+
A-

 

 

 

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi ve Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi Parti Komitesi Birinci Sekreteri Ma Xinjui ile görüşme

.2023 Duşanbe şehri

 

 

 

 

2 Kasım’da barışın ve ulusal birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi, Çin Komünist Partisi Birinci Sekreteri Çin Halk Cumhuriyeti Sincan-Uygur Özerk Bölgesi parti komitesi, Ma Xinjui’yi kabul etti.

 

 

 

Müzakerelerde, Tacikistan Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında kapsamlı stratejik ortaklık çerçevesinde dostane ilişkiler, iyi komşuluk ve işbirliğine ilişkin çok çeşitli konular tartışıldı.

Devlet Başkanımız, siyasi, ekonomik ve ticari alanlarda, yatırım, sanayi, ulaştırma, enerji ve tarımda, modern teknolojilerin katılımında ve ayrıca eğitim ve turizm başta olmak üzere insani alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi yönündeki olumlu eğilimden bahsetti.

Aynı zamanda, dijital ve “yeşil” ekonominin gelecekteki sektörlerinde, özellikle de elektrik enerjisi endüstrisi ve altyapısı, yolların yeniden inşası ve inşasında taraflar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olumlu fırsatlar vurgulandı.

 

 

 

 

Bu bağlamda taraflar, iki ülke arasında mal ve ürünlerin taşınması için uygun koşulların yaratılması açısından “Kulma-Karosu” geçiş kapısının yeniden inşa edilmesinin önemine dikkat çekti.

Milletin lideri, Tacik tarafının bu alanlarda Sinzian-Uygur Özerk Bölgesi’nin devlet şirketleri ve iş çevreleriyle işbirliğinin geliştirilmesine ve genişletilmesine bağlılığını ifade etti.

Bu arada taraflar, “Tacikistan ve Sinzian-Uygur Özerk Bölgesi” Alt Komisyonunun bir sonraki toplantısının ve iki partinin İşadamları Forumu’nun Duşanbe şehrinde düzenlenmesinin faydalı olacağını düşündü.

 

 

 

Görüşmede, devletlerarası ilişkilerin güçlendirilmesinin önemli bir yolu olarak partiler arası ilişkilere ilişkin konular ele alındı.

İki taraf, diğer önemli konular hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31808?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish